Krádež vozidla, vlámania

25.11.2005 Celý región

Krádež vozidla:\r\nHumenský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci pre trestný čin krádeže. Včera oznámil na polícii v Humennom 57 ročný m...
Krádež vozidla:
Humenský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci pre trestný čin krádeže. Včera oznámil na polícii v Humennom 57 ročný muž z obce Malá Domaša, okr. Vranov nad Topľou, že od 18.00 h do 20.25 h mu neznámy páchateľ ukradol čierne osobné auto AUDI A6T QUATRO s vranovským evidenčným číslom.

Vozidlo mal uzamknuté zaparkované na parkovisku na Vihorlatskej ulici v Humennom. Krádežou vozidla oznamovateľovi vznikla škoda 1 500 000. - Sk. Po páchateľovi a vozidle vyhlásila polícia pátranie.
Vo Vysokých Tatrách vykradli reštauráciu a športovú predajňu:
Policajti vo Vysokých Tatrách od včera vyšetrujú dva prípady trestného činu krádeže vlámaním.
K prvému došlo v noci zo stredy na štvrtok v časti Starý Smokovec. Zatiaľ neznámy páchateľ vylomil dvere na jednej z reštaurácií, cez ktoré vošiel dnu a následne cez suterén sa dostal k dverám vedúcim do jednej z izieb. Tie tiež vylomil a z izby ukradol televízor, satelit, káble ale aj posteľné prádlo. Pre majiteľa reštaurácie spôsobil celkovú škodu 17 900. - Sk.

Aj druhý prípad sa stal v noci zo stredy na štvrtok, ale v časti Horný Smokovec. Tu zatiaľ neznámy páchateľ rozbil kameňom sklenenú výplň výkladu na obchode so športovými potrebami. Cez takto vzniknutý otvor ukradol vystavené pánske a dámske oblečenie. Majiteľke obchodu vznikla krádežou a poškodením celková škoda 58 682. - Sk.

Návrh na podanie obžaloby:
Vranovský policajný vyšetrovateľ návrhom na podanie obžaloby ukončil prípad trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci, ktorých sa dopustil 29 ročný muž z obce Žalobín, okr. Vranov n/Topľou. Ten sa v dobe od 7.6.2005 do 18.8.2005 vlámal do 13 rôzny objektov ako sú pohostinstvá, potraviny a chaty vo Vranovskom a Humenskom okrese. Z obchodov a pohostinstiev kradol hlavne cigarety rôznych značiek, ale aj mince z výherných automatov či cukrovinky. Z chát kradol nájdený alkohol a potraviny, prípadne ručné náradie. Celkovo takto spôsobil odcudzením vecí škodu 62 327. - Sk a poškodením zariadení 40 573. - Sk.

Na úver si zaobstaral fiktívne faktúry:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie z trestného činu podvodu 22 ročnému mužovi zo Sniny. Obvinený Sninčan vylákal v období od 21.6.2004 do 2.11.2004 od jednej zo stavebných sporiteľní úver v sume 200 000. - Sk. Ako potvrdenie pre poskytnutie úveru však doložil dve fiktívne faktúry, čím uviedol sporiteľňu do omylu a spôsobil jej uvedenú škodu.
Zdroj: KR PZ
 

Vyberte región

mark